tiistai 26. tammikuuta 2016

Morsiammet muovista

Varoitus! Postaus saattaa mennä tunteisiin!

Ajattelin ottaa käsittelyyn aiheen, joka herättää paljon tunteita puoleen ja toiseen. Mietin pitkään kuinka otsikoin postauksen ja päätin käyttää tuota "Morsiammet muovista" -otsikkoa, koska se kuvailee mielestäni hyvin aihetta. Se on ehkä hieman provosoiva, joten odottelen innolla millaista keskustelua se saa aikaiseksi.

Varmasti kaikilla meillä morsiammilla on tavoitteena näyttää hääpäivänä erityisen hyvältä ja kauniilta. Kauneuden eteen ollaan valmiita tekemään lähes mitä tahansa. Itse jakaisin kauneudenhoidolliset operaatiot rankasti kahteen ryhmään. Kevyempiä tapoja muokata ulkonäköä on  mielestäni erilaiset kauneushoidot, jotka eivät vaadi pistoksia tai leikkauksia. Tälläisiä voisi olla esimerkiksi hiustenpidennykset, ripsienpidennykset, rakennekynnet, kavitaatiohoidot, hiusten värjäämiset yms.. Astetta kovempi tapa voisi sitten olla taas kaikki täytteet, joita kehoon laitetaan, rasvaimut tms.

Olen kovasti yrittänyt pohtia mitä kaikkia keinoja olisin itse valmis käyttämään näyttääkseni _erityisen_ hyvältä omana hääpäivänäni.

 • Ripisenpidennykset minulla on ollut tasaisin väliajoin muutaman vuoden. Nyt taas on ja ne pysyvät häihin asti. Helpottavat kummasti aamuelämää.
 • Kynnet, Minulla on ollut myös rakennekynsiä aika-ajoin. Nyt voi olla, että geelaan itse omat kynteni ennen häitä siisteiksi.
 • Jalat taidan käydä hoidattamassa ammattilaisella nätiksi, eli jalkahoito kutsuu.
 • Kavitaatiohoitoja tekisi mieli myös testata vaikka nyt sitten häiden varjolla.
 • Hiukset tulee ehdottomasti värjättyä myös häiden alla. Pidennyksiä en enää nykyisin koe tarvitsevani. Joskus olen niitäkin harrastanut.
 • Ihokarvat poistellaan luultavimmin sokeroinnilla
 • Myös meikkiä naamaan tulee ammattilaisen sutimana.
 • Hampaidenvalkaisu on myös hyvin mahdollinen ennen häitä.
Siinäpä ehkä ne mitkä olisin oikeasti valmis tekemään tai teen. En koe tarvitsevani täytettä esimerkiksi huuliini tai, että ensimmäiset naururypyt pitäsisi saada sileäksi. Jos jotain lähdettäisiin radikaalimmin muuttamaan, niin voisin pienennyttää rintoja vähän ryhdikkäämmiksi tai tuoda sitä nostetta niihin jotenkin muuten. Ehkä kuitenkin tämän kanssa odotan vielä muutaman vuoden. Silmien laserleikkaukseen olisin valmis vaikka heti. Tässä vaiheessa en kuitenkaan rahaa tähän voi laittaa, vaan lasitettujen silmien edessä näkyy jo tulevat häämatkat. 

kuva

Mites sit se rasvaimu? Ylimääräistä kyllä riittäis imeä pois, mutta oon nähny pari videota miten se imu suoritetaan niin, ei kiitos. Ehkä rasvaimun sijaan voisin mieluummin harjoittaa itsekuria ja palkata personaltrainerin? Monet morsiammet tosiaan dieettaa ennen häitä jopa hyvinkin paljon. Olen vähän ristiriitaisissa tunnelmissa siitä. Mielestäni elämäntapojen parantaminen ei ole ikinä huono juttu, oli sitten kyse tupakoinnin vähentämisestä tai unen lisäämisestä. Ehkä siinä vaiheessa koen esimerkiksi laihduttamisen kummallisena, jos se tehdään VAIN ajatuksella "häitä varten". Toisaalta taas se on hyvä syy, jos sillä ajatuksella saa toivotun muutoksen aikaiseksi ja se kannustaa pitämään sitä myös jatkossa. (Terveisin omasta dieetistä lipsuva)

Mitä mieltä minä olen sitten, niistä jotka teettävät kaikki yllämainitut operaatiot hiusten värjäämisestä-rasvaimuun ja bebaimplanteista-hampaidenvalkaisuun näyttääkseen erityisen hyvältä omana hääpäivänään? Ensimmäisenä mietin erityisen hyvältä kenelle? Itselle vai jollekin muulle? Luulen, että ihmiset lähellä pitävät meitä jokaista super kauniina ja ihanana ilman suurempia operaatioita. Ovathan he lähellä nytkin. Koska pieni pihi sisälläni on nyt erityisen pinnalla mietin myös kuinka paljon ihmiset syytää rahaa noihin kaikkiin operaatioihin. Ei tarvitse mennä edes kovin syvälle kauneudenhoidon maailmaan, jotta kulutettuna on jo monta sataa, jopa tuhatta euroa.

kuva (linkin takana tarina kuvan naisesta)

Kuitenkin loppujelopuksi ajattelen, että millään muulla ei ole väliä, kunhan itse on tyytyväinen ja onnellinen. Ehkä omat häät antaa luvan toteuttaa joitain pitkään ajateltuja muutoksia itsessä oli se sitten dieetti, jalkahoito tai silikonirinnat. Ei meillä kellään pitäis olla "oikeutta" arvostella muiden tekemiä valintoja itsensä suhteen. Toki toivoisin omien läheisteni, jotka minut tuntevat hyvin pysäyttävän minut, jos ripset alkaa hipomaan päälakea, teettäisin peräreikä vaalennuksen tai alkaisin syömään pelkkää kurkkua. Se ei olisi enää minua, se olisi muovinen morsian sisälläni.

Ehkä yhteenvetona näistä ajatuksista voisi sanoa, muoviset morsiammet ovat niitä, jotka ovat jotain ihan muuta kuin oikeasti ovat. Eli tekee asioita, koska "pitää, kun on nää häät" tai antaa muiden mielipiteiden muokata itseään liikaa. Tai sitten voi iskeä myös suuruudenhulluus omaa itseään kohtaan. Se on ihan mahdollista tätä häähumua eläessä!

12 kommenttia:

 1. Repesin niin tolle peräreikä vaalennukselle ja kurkulle :D :D Hyvä kirjoitus, olen hyvin pitkälti samoilla linjoilla sun kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän nauratti itseäkin, mutta samalla pelotti, kun oon niin taipuvainen kaikkeen hulluuteen, että se vois olla jopa mahdollinen :D

   Poista
 2. Tämä on niin mielenkiintoinen aihe! Itse käyn meikkaajalla ja kampaajalla, mutta voisin harkita valkaisevani hampaitakin. Minulla on ollut kerran elämässäni rakennekynnet, toiste ei tule. Samoin ripsienpidennysten kanssa, ei enää ikinä. Hiustenpidennyksiä pidin joskus noin vuoden ajan, enää en kyllä ottaisi niitäkään. Ehkä jotain lisäkkeitä, jotka laitetaan pelkästään hääkampaukseen.

  Mutta toisaalta, olen palkannut personal trainerin, joka auttaa unelmien vartalon saavuttamisessa. Häihin on tarkoitus saavuttaa lihaksia ja painon pudotusta, mutta häiden jälkeen se urakka vasta alkaakin, kun saa niitä lihaksiakin saada vähän enemmän ;) Eli tarkoitus on puntata maltillisesti häitä varten, että puku menee vielä päällä, mutta häiden jälkeen sitten enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih! Tuo pt:n ohjauksella treenaus kuulostaa niin täydelliseltä ja vieläpä täydelliseltä aikataulutukselta. Siinä paistaa motivaatio muuhunkin kuin "hääkuntoon"! Tsemppiä punttailuun ;)

   Poista
 3. Itse olen miettinyt ehkä vitsitasolla että voisin laittaa huuliini täytettä. Itseasiassa anoppi kertoi kannattavansa tätä ja samalla kertoi, että voisi maksaa meille molemmille häälahjaksi hampaiden oikomishoidot. En tästä loukkaantunut, koska hampaita voisi tosiaan oikoa.

  Luulen, että näihin en kuitenkaan ryhdy vaan turvaudun kevyempiin vaihtoehtoihin. Mulle tulee ainakin hiustenpidennytkset ja ripset. Kynsiin ehkä geelillä ranskalainen lakkaus. Kasvohoidossa ja sokeroinnissa en ole koskaan käynyt, ne olisi kiva kokeilla. Ja pieni hemmottelu ei olisi pahitteeksi. Rusketusta pitää katsoa, jos väri ei auringossa tartu niin turvaudun muutaman kerran solkku käyntiin. Hampaiden valkaisu ehdottomasti. Ja sama kuin Annilla: vartalonmuokkaus/kiinteytys :D. Kyllähän se aika muoviselta kuulostaa, mutta kaikki keinot on sallittuja hääpäivää ajatellen, hahah. Häämatkalla ainakin ripset helpottavat siinä mielessä, että ei välttämättä tarvitse muuten meikata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rusketuksen olin unohtanut kokonaan! Mä oon ei ruskettuvaa, helposti palavaa sorttia, joten siitä on turha haaveilla, jos ei lähtisi käyttämään purkkia tai suihkua ja se taas kuulostaa liian katastrofaaliselta. Ehkä voisin kokeilla näin hyvissä ajoin jo solkkua, että kuin käy?

   Poista
  2. Luulen, että solkku olisi sulle hyvä ratkaisu. Kannattaa olla vain sen 10 minuuttia ja muutama kerta varmasti riittää kevyeen päivitykseen- siinä ajassa ei pitäisi ainakaan palaa :)

   Poista
  3. Suihkurusketus ei oo ollenkaan katastrofaalista :D Ainakaan Velvet Töölössä ei tarvi osata laskea Mississipillä tai ilman, vaan ihan sanotaan suoraan, että käänny, kun sen ruiskutuksen hoitaa ihminen. Ite oon ainakin ollut tosi tyytyväinen, eikä rusketus oo yhtään päällemaalatun näköinen, vaan oikeasti ihan kevyt päivetys :)

   Poista
  4. Solkussa kai on käytävä pötköttelemässä. Suihkurusketus jännittää liikaa. Nään silmissäni vaan ne pilalle menneet tilanteet, että taijan jättää välistä :D

   Poista
 4. Se hyvä puoli vanhenemissa on, että hyväksyy omat "kauneusvirheensä" aiempaa huomattavasti helpommin. Kiloja on tullut, naamassa on ryppyjä, iho on ohentunut. Nahka on osastoa kalkkilaivan kapteeni. So what. Tämmöinen sitä nyt vaan on ja tiedän kyllä kokemuksesta, että kun se hääpäivä koittaa, niin näyttää ihan älyttömän hyvältä ihan jo pelkän onnellisuuden vuoksi. Se vaan pursuaa jokaisesta huokosesta, sormenpäistä ja hiustenlatvoista. ;) Ihana lukea välillä tämmöistä kunnolla pohdittua asiaa, ja silti pidetään pilke silmäkulmassa. Jesh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se muuten on! Hääpäivän hehku tulee siis ihan luonnostaan kaikesta onnellisuuden tunteesta mikä on valloillaan! Kiitos ihanasta kommentista :)

   Poista