tiistai 29. syyskuuta 2015

Macaron leivokset häänamuina

Kirjoittelin viime keväänä suunnitelmasta tarjota hääkarkkeina/vieraslahjoina Macaronleivoksia. Postauksen pääset lukemaan tästä :)

Idean eteen olen kysellyt tarjouksia erilaisista leipomoista ja konditorioista Macaronien tilaamiseksi. Tarve on noin 65kpl/maku ja makuja on tulossa kahta. Pienen googlen ja koemaistelun jälkeen päätimme sopia  macaronien tilaamisesta Lohjalaisesta Konditoria Pink Lemonista. Testaukseen tilasimme viittä eri makua; mansikka, suklaa, vadelma-valkosuklaa, passion ja sitruuna. Näistä meidän ehdottomat suosikit oli mansikka ja passion! Mansikka oli makea ilman tunkkaisuutta ja passion taas ihanan raikas! Samalla saatiin mitattua macaronit oikeankokoisten rasioiden hankkimista varten.

kuva: https://fi.pinterest.com/pin/542050505126924884/
Viime viikolla tuli älytön tarve kokeilla macaronien pakkaamista muutoin kuin rasiaan. Tätä varten kävin ostamassa stockmannilta muutaman kappaleen niitä.  Ostin pienistä macaroneista kaikkia valittavina olevia makuja yhden kappaleen. Saimme siis maistaa vielä mustikan, maapähkinävoin, juustokakun ja oreon makuisia macaroneja. Etenkin oreo oli tosi hyvänmakuinen, vaikkakin super makea. Ennen herkuttelua kääräisin macaronit parilla eri tavalla sellofaaniin ja askartelin maailman nopeimman "paikkakortin" niihin.Vaikka nämä "pussukatkin" ovat mielestäni ihan passelit, taidan silti kallistua ostamaan rasiat. Esteettisyyden lisäksi macaronit pysyisivät varmemmin ehjinä rasioissa kuljettaessa ja kiireessä niiden etsiessä paikkojaan. Vielä on epävarmaa, laitetaanko paikkakortit kiinni rasioihin vai onko nimen sijaan tägissä kiitoksen sanat. Mitä mieltä olet?


5 kommenttia:

 1. Oooh, niin ihania! Mielestäni tuo rasia on tyylikkäämpi :) Paikkakortit voisi melkein olla erillään niin leivokset pääsevät kunnolla oikeuksiinsa.

  Olen myös kuumeisesti pohtinut, mitä antaisimme "hääkarkeiksi". Macaron-leivokset viehättävät ulkonäön lisäksi siitäkin syystä, että menin mieheni kanssa kihloihin Ranskassa, jossa macaronseja myytiin kaikkialla... :) Mutta kun haluaisin sellaisen kivan lahjapakettirasian karkeille! Ehkä pitää tyytyä läpinäkyvään pakettiin, jos valitsemme myös nuo leivokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Mä tykkään enemmän myös tuosta läpinäkyvästä rasiasta, kuin pussukoista.

   Pinterestistä löytyi sikana ihania ideoita macaroneihin liittyen, osa niistä oli myös ihan umpinaisessa lahjarasiassa :) Tärkeintähän se rasian sisältö lopulta on :)

   Poista
 2. HEI! Oletko menossa naimisiin? Etsitkö uniikkia hääpukua ja siihen sopivia asusteita? Ja onko budjetti rajallinen?

  Ilmoittaudu mukaan hyväntuuliseen tv-ohjelmaan Löytäjät ja asia hoituu puolestasi! Etsimme sinulle käytettynä netistä tarvitsemasi kokonaisuuden ja sinä pääset valitsemaan kahdesta hyvästä sopivamman. Kuvaukset loppuvuodesta, aikaa niihin menee yhteensä max 8 tuntia kolmena eri päivänä.

  Ilmoittaudu mukaan http://www.mtv.fi/loytajat

  t. Essi / ITV Studios Finland

  VastaaPoista
 3. Ihan loistava idea! Macaronsit on suurinta herkkua ja mentiin pariisissa kihloihin. Ollaan ajateltu karkkibuffettia mutta jos sittenkin toteuttaisi tämän.. vai voiko olla molemmat? (:

  Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän herkkuja on aina enemmän herkkuja ;) Meille tulee siis varmaan molemmat, mutta oon sellanen karkkihirmu, että kyllä ne varmasti saa menemään! Ja kyllä MAcaroni on ihan supereita <3

   Poista