lauantai 24. lokakuuta 2015

Häiden juomapuoli

Hääsuunnitelmat etenee kivaa tahtia ja to-do lista on lyhentynyt jo paljon :) Suunniteltiin yhtenä kauniina sunnuntai-iltana menua ja sitä kautta myös juomapuolta hääjuhlaan. Kerron menusta lisää, kunhan siitä on neuvoteltu myös juhlapaikan kanssa. Nyt voin kuitenkin avata hieman juomatarjoilun suunnitelmia.

Tosiaan meidän juhlapaikassa ei ole a-oikeuksia, joten juhlaan saa tuoda omat juomat. Juomatarjoilua suunnitellessa pidimme tärkeänä, ettei juomat lopu kesken ja toisaalta taas haluamme tarjota kivoja vaihtoehtoja.

Juomat tullaan hakemaan Virosta. Vielä ei olla ihan varmoja tehdääkö pre-order -tilaus vai käydäänkö juomat super alkosta tms.

Hääjuhlassamme on n. 65 aikuista. Vaikka kaikki vieraat eivät luultavimmin tule alkoholia juomaan, varaamme sitä silti kaikille. Apuna annosmäärien laskentaan käytettiin juomanlaskijaa.


Alkumaljana tarjotaan kuohuviiniä, jota pitää varata laskurin mukaan 10,4L samanverran laskuri näyttää myö puna- ja valkoviinille, koska epäilemme noin puolien vieraista juovan punaviiniä ja puolien valkoviiniä. Viiniä lasketaan tarjottavaksi 2 annosta/hlö. Viiniä tullaan ottamaan pikkasen yli tarpeen, joten varmaan päädytään hankkimaan kolmelaatikollista ( á 6*0,75 l) molempia värejä.

Ruokaviinien lisäksi tarjoamme kahvin kanssa aveciksi joko konjakkia tai jotain kermaista likööriä. Molempia noita juomanlaskija kehottaa hankkimaan 1,3L.

Ruokailun aikana tarjoamme myös olutta ja siideriä heille, joille viini ei maistu. Minun unelma tilanteessa meillä olisi kaikki juomat tarjolla lasipulloissa, mutta tätä täytyy vielä miettiä käytännön kannalta järkevimmäksi.
Ruokailun jälkeen olisi ihana avata mietojen alkoholijuomien baari, jossa olisi tarjolla paria eri olutta, paria siideriä ja paria juomasekoitusta kuten breezer- ja smirnoff ice- juomasekoituksia. Kokonaisuudessaan mietoja alkoholijuomia ollaan suunniteltu hankkivamme noin 8/hlö. Tuo tarkoittaa käytännössä 19 laatikkoa juotavaa. Nyt, kun määrän kirjoittaa ylös, se tuntuu hirvittävän suurelta! Tosin säilyyhän ne jos ne ei mee :D

Suunnittelin alunperin, että juhlapaikalla olisi ollut ohjeet ja tarvikeet pariin eri drinksuun ja vieraat olisivat niitä voineet itselleen sekoitella. Valmiin aolisi voinut olla myös paria eri boolia drinkkiohjeilla tehtynä, tyyliin mojito ja sangria. Lopulta koimme järkevämmäksi rajata "kirkkaat" kokonaan pois.Alkoholijuomien lisäksi tarjolle laitetaan paria eri limua sekä kivennäisvettä. Nyt aloin haaveilla myös jääpalakoneen vuokraamisesta. Nopealla googlella pienen jääpalakoneen saisi vuokrattua alle 60€/ viikonloppu.

Miltäs kuulostaa? Millainen juomatarjoilu teidän häihinne tulee vai tuleeko ollenkaan?


5 kommenttia:

 1. Minäkin olen jo suunnitellut postausta aiheesta :) miellekään ei tule kirkkaita. Viiniä saattaa olla hieman enemmän tarjolla ja mietoja huomattavasti vähemmän. Meille ois ok jos juomat menis ja loppuisi, ettei meille jäisi niitä pyöriteltäväksi kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä ei myöskään haittaa vaikka kaikki juomat menisi. Tosin se saattaa kyllä tarkoittaa, melko humalaista sakkia, jota ei myöskään haluta... Onpas vaikeeta! Paljon teillä olikaan tulossa vieraita?

   Poista
  2. 54 vierasta. :) mutta me tarjotaan varmaan korkeintaan 2 mietoa/nenä. Jos tämä ei jollekin riitä, niin voi turvautua omiin juomiin halutessaan. Me ei olla mitään bilehileitä tai käytetä itse kauheasti alkoholia, niin linjataan sen mukaan miten itse haluamme sitä käyttää :D

   Poista
 2. Me varattiin aika reilusti juomaa ja aika monenlaista.. meidän mentaliteetti oli, että haluttiin varata jokaiselle jotakin ja niin, ettei mikään loppuisi kesken. Siinä onnistuttiinkin, jotain jäi enemmän ja jotain jäi vähemmän, mutta mikään ei tainnut loppua. Ja ei ollut liian humalaista porukkaa myöskään häissä runsaasta juomatarjoilusta huolimatta!

  Itse olen tyytyväinen siitä, että otettiin myös monipuolisesti alkoholittomia juomia. Se oli vähän päähänpisto, että napattiin SuperAlkosta matkaan muutama lava myös jääteetölkkejä, mutta se oli hyvä päätös - ne taisivat tehdä nimittäin kauppansa limppareitakin paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä :) Musta olisi semisti kiusallista, jos puolessa välissä iltaa juomat loppuisikin kesken. Joten mieluummin vähän liikaa ku liian vähän :)

   Poista