sunnuntai 14. elokuuta 2016

Häätanssin pyörteissä

Aloitimme maaliskuussa häätanssin harjoitukset Tanssikoulu Elina Keskitalossa. Edellisenä iltana ennen ensimmäistä tanssituntia kuuntelimme pienen hermoromahduksen partaalla erilaisia valsseja ja muita mahdollisia kappaleita, joka voisi sopia häätanssiksemme. Pitkän pohdinnan jälkeen meikä taipui ja O:n ykkösvalinta Topi Sorsakosken versio kappaleesta Olet kaikki valikoitui häätanssiksemme.

Häätanssia harjoiteltiin yhteensä kolmen yksityistunnin verran. Kerrottakoot, että emme olleet tanssineet aiemmin kuin joitain hitaita nojailukappaleita yhdessä, joten liikkeelle lähdettiin ihan nollasta. Ensimmäisen tunnin jälkeen meillä oli varma olo, mutta samalla tiesimme että seuraavaan tuntiin on kuukausi aikaa. Toinen tunti meinasi mennä vähän penkin alle uusien askel kuvioiden opettelun takia, mutta kolmas ja viimeinen tunti meni mielettömän hyvin. Viimeisen tunnin jälkeen emme harjoitelleet tanssia kertaakaan ennen h-hetkeä.
 

Oikeastaan seuraava suuri jännitysaalto juhlassa tulikin, kun häätanssi alkoi lähentyä. Kävelimme Ossin kanssa estradille ja O antoi bändille merkin aloittaa soiton. Sitten lähti! Ennen kertosäkeistöä huomasin korkoni juuttuneen kiinni vannehameen vanteeseen. Yritin sanoa O:lle etten pysty pyörimään, mutta samalla hetkellä O ohjasi minut kohti pyörähdyksiä. Luojalle kiitos sain potkittua vanteen irti korosta ja en pannuttanut kesken tanssin. Vaikka meno oli ehkä hieman kankeata ja pari pikku virhettä tulikin, oli fiilis kuin voittajalla!Bändinämme toiminut Millie Jean soitti häätanssimme jälkeen muutaman  valssin, jolloin myös juhlavieraat pääsivät korkkaamaan tanssilattian. Bändi soitti yhteensä 3 45 minuutin pituista settiä, joiden aikana kuultiin niin kotimaisia kuin ulkomaisia hittejä Michael Jacksonista, Adeleen ja Kaija Koohon. 

Kuuma ja upea kevätilta verotti hieman tanssahtelijoita tanssilattialta ulkotiloihin, mutta en usko bändin joutuneen soittamaan yhtään kappaletta tyhjälle salille. Jälkikäteen olemme kuulleet paljon kiitoksia ja kehuja bändistä. Täytyy todeta itsekin, että bändin valinta osui nappiin. Vaikka bändi yleensä tekee melkoisen loven budjettiin, on se jokaisen sentin arvoinen tunnelmanluojana ja juhlafiiliksen nostattajana. Eli jos joku vielä arpoo elävän musiikin hankkimista niin täältä iso peukku sille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti