torstai 28. heinäkuuta 2016

Häiden ohjelma

Hääleikit ei ole yhtään mun juttu. Siksi meidän häissämme ei nähty perinteisiä "kumpi teistä"-leikkiä, lakananviikkausta tai muita hassunhauskoja hääleikkejä. Myös morsiammen, sulhasen ja anopin ryöstö oli hääinfossa kauniisti kielletty. Hääleikit tai oikeastaan koko ohjelma voivat olla pahimmillaan hyvin kiusallisia tai tylsiä. Parhaimmillaan ne taas voivat nostaa juhlatunnelmaa lisää ja lähentää ihmisiä.

Hääleikkien sijaan keskityimme häissämme läsnäoloon vieraidemme kanssa. Juttua riitti eikä yksin tarvinnut missään vaiheessa olla vaikka sulhanen huitelikin välillä toisaalla. Varmasti kaikkien vieraiden kanssa tuli vaihdettua muutama sana vaikka tuntui, että aika loppui kesken. 

 


Omaa ohjelmaa häihimme järjesti jääkiekon mm-kilpailujen välierä Venäjää vastaan. Monessa pöydässä katseltiin matsia joko livenä kännykän kautta tai ainakin selattiin ahkerasti tuloksia. Ulkona oli myös ajoittain oma pieni kisakatsomo. Pelin seuraaminen ei missään vaiheessa häirinnyr hääjuhlan kulkua eikä sitä olisi oikeastaan edes huomannut, jos ei olisi tiennyt katsella ympärilleen. Jälkikäteen olen kuullut hassun hauskaa vitsailua siitä, kuinka annoin lopulta "hyväksynnän" pelin katsomiseen. Olen ottanut nämä kommentit vastaan WTF-ilmeellä. Missään vaiheessa en nimittäin ole sanonut, että pelin seuraaminen minua häiritsisi. Mielestäni siis näiden kommenttien heittäjät tekivät asiasta omissa päissään numeron.


Hieman perinteisempää ohjelmaa järjestivät bestman ja minun rakkaat tukipilaritytöt puheillaan. Kyyneleet nousivat silmiin molempien aikana. Tanssimme myös häätanssin, jota treenasimme kolmen tunnin verran Tanssikoulu Elina Keskitalossa kevään aikana. Häätanssin soitannasta vastasi bändi, joka soitti illan aikana 3 45 min settiä. Aion kuitenkin antaa tanssille ja bändille oman postauksensa myöhemmin.Illan lopulla hoidettiin toiset perinteiset ohjelmat, kun minä heitin kimppuni naimattomille naisille ja O sukkanauhan naimattomille miehille. Kimpun sai kiinni kaasoni A, joka on nappaillut kimppuja ennenkin. Sukkanauhan nappasi O:n veli, joka menee naimisiin elokuussa.

Häissämme ei tosiaan ollut kovinkaan paljon "ohjattua ohjelmaa" eikä hääleikkejä. Tunnelma pysyi ihanan intiiminä ja rentona. Vieraat ja me sompailtiin ympäri Wanhan Bäckbyn ulkotiloja loistavan ilman ansiosta. Lähes kaikki vieraat viihtyivät loppuun saakka ja jälkikäteenkin olemme saaneet kauniita kiitoksia hääjuhlastamme. Ne todella lämmittävät mieltä!

(Kuvat: Teija Härmäaho/Moodphoto. Ethän kopioi)

1 kommentti:

  1. Meille ei tuu mitään ohjattua ohjelmaa, tai ainakaan en oo itse sellaista suunnitellut :D

    VastaaPoista