sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Hääpäivän aamu - "Oho kukat unohtu"

Aiemmin pääsitte lukemaan hääpäivän aamusta morsiammen näkökulmasta. Mites se sulhanen sitten vietti aamunsa?

Aamu alkoi heräämisellä ennen kellonsoittoa kotona. Ensimmäisenä tehtävänä oli koiran ulkoilutus niinkuin muinakin aamuina. Bestman ja veli saapuivat noin puoli yhdeksän maissa. Siihen mennessä autoon oli pakattu jo lähes kaikki juhlapaikalle lähtevät juomat. Pojat auttoivat loppujen kamojen rahtaamisessa, jonka jälkeen siirryttiin juhlapaikalle. Juuli oli muistanut edellisenä iltana, että olimme unohtaneet ostaa alkoholittomat alkumaljat kokonaan. Kävimme siis ostamassa ne aamun aikana.

Juhlapaikallamme Wanhassa Bäckbyssä meitä oli vastassa kasa koristeluapulaisia. Juhlapaikka näytti todella hyvältä jo sinne saavuttuamme. Pöydät oli laitettu sovitusti paikoilleen ja niihin oli katettu lasit, aterimet, servietit yms. Meidän hommanamme oli siis asetella kynttilät, paikkakortit, pöytänumerot, vieraslahjat yms. paikoilleen. Lisäksi roudasimme juomat kylmiöihin ja rakennettiin paikka vieraskirjalle. Aamun aikana tehtiin vain yksi puhelu kaasolle koskien karkkibuffaa. Lopulta senkin hoiti juhlapaikka paikoilleen sovitusti.Juhlapaikalla aikaa meni yhteensä reilu tunti. Sen jälkeen tultiin poikien kanssa meille MC Donaldsin kautta. Aterioinnin jälkeen veli lähti kotiinsa valmistautumaan ja me bestmanin kanssa käytimme Teuvon ulkona ja aloimme valmistautua vihkimiseen. Valmistelujen lomassa oli pakko nautiskella yksi olut jännitystä lievittämään. Puku päälle, taksi pihaan ja hyvissä ajoin kohti kirkkoa. 

Olimme päässeet jo hyvän matkan eteenpäin, kun bestman huomasi kukkien unohtuneen meille. Onneksi olemmi varanneet hyvin aikaa, että ehdimme hakemaan kukat ja olimme silti ajoissa kirkolla. En olisi halunnut olla vastaanottamassa sitä hetkeä, kun Juuli ja kaasot kuulee kukkien unohtuneen. Olis saattanut läski tammua.

Lopulta saavuimme kirkolle kukat mukanamme. Tervehdimme muutamat jo kirkolla olleet vieraat ja kiikutimme kukat morsiushuoneeseen. Sitten siirryimme sakastiin odottamaan vihkimisen alkamista. Reilu 5 minuuttia ennen vihkimisen alkamista siirryimme alttarille. Yllätyin ettei jännnittänyt ollenkaan kaikkien vieraidemme edessä seisoskellessa. Viimein saapumismarssi pärähti soimaan ja näin kauniin morsiammeni kävelevän kohti alttaria.2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä kukkia! Olen kanssa pohtinut ruusuja ja neilikoita, joten oli kiva nähdä että sopivat yhteen hyvin :)

    VastaaPoista
  2. Onneksi bestman lopulta muisti kukat! :D

    VastaaPoista