lauantai 27. helmikuuta 2016

Budjettikatsaus

Budjetti voi aiheuttaa hikikarpaloita otsalle ja sen kartuttaminen tai siinä pysyminen voi olla todella vaikeaa. Erityisen vaikeaa siinä pysymiseen tekee se, ettei ole todellista kuvaa mitä asiat maksaa ennen kovaa kilpailutusta.



Meidän budjetti on rakennettu niin, että siitä näkee helposti ensimmäisen arvion ennen kilpailutuksia, sen jälkeen mahdolliset mutokset arvioon, vahvistetut hinnat ja maksetut asiat. Kaikista ostoksista on myös oma excelinsä, joka helpottaa myöhemmin mahdollisten tavaroiden jälleenmyyntiä. Välillä itkee verta, kun budjetti ylittyy ja välillä taas k*see hunajaa, kun kaksi nollaa luvun perässä muuttuukin yhdeksi. Tällä hetkellä näyttää siltä, että ihan ensimmäinen budjetti tullaan alittamaan varmasti ja muutos budjettikin hieman. Ihan kaikkia hintoja ei olla vielä vahvistettu, joten jännitys säilynee loppumetreille asti. Alla näätte "aiheittain" meidän budjetin ensimmäisen arvion ja tämänhetkisen tilanteen. Kirjoitan perään myös vahvistamattomat asiat.



Budjettia katsellessa voisi asettaa itselleen tavoitteeksi 12000€ alittamisen. Noin 100 euroa pitäisi olla helppo karsia. Toki voi myös olla, että yllättäviä kuluja on tulossa, kuten allekirjoittaneen häälaukku, jota ei pitänyt hankkia vaan käyttää jotain vanhaa. Niin se vaan mieli muuttuu, kun on mukavaa! Joitain asioitalähtenee myyntiin häiden jälkeen, joten tavallaan budjetti elää sinne asti..

Onko muut parit pysymässä budjetissa? Tuleeko alituksia tai tarkkaan harkittuja ylityksiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti