sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Huomenlahjaideoita tuoreelle vaimolle

Meidän häihin on aikaa alle 1kk, Jaiks!!  Vaikka kaikista tärkein lahja on herätä häiden jälkeisenä aamuna avioparina, ajattelen silti, että puolison muistaminen lahjalla on todella kaunis ele. Olenkin alkanut miettimään mitä tulevalle sulholle voisi hankkia huomenlahjaksi. Aion tietenkin hyödyntää häntä toisessa postauksessa, jossa annetaan ideoita miehen huomenlahjaan.. Josko sieltä saisi mielipiteitä omia ajatuksia tukemaan.

Huomenlahjallahan on ennenvanhaa turvattu morsiammen taloudellista asemaa mikäli hän sattuisi jäämään leskeksi. Lahja tuli siis sulhaselta morsiammelle. Kerrotaanpa sen olleen myös korvaus neitsyyden menettämisestä.  Oli miten oli, lahja saattoi 1700 -luvulla olla lehmä, torppa tai pala niittyä. Huomenlahjasta neuvoteltiin pitkälti ennen häitä ja sen antamiseen saattoi osallistua koko suku.

Huomenlahja perinne elää yhä, mutta se on muuttunut kovin. Nykyisin ei ole ollenkaan tavatonta vaihtaa lahjoja molemminpuolin. Lahjat pysyvät yllätyksenä viimeiseen saakka ja se yritetään valita mahdollisimman sopivaksi tulevalle aviopuolisolle.

Mielestäni huomenlahjan ei tarvitse maksaa miljoonia vaan mieluisan ja merkityksellisen lahjan voi löytää tai tehdä monelle kukkarolle sopivaksi. Alle olen kerännyt enemmän materiaa. Jotkut lahajavinkeistä olen itse testannut toimivaksi ja toiset taas on sellaisia lahjoja, jotka voisin mielelläni kotiuttaa minä päivänä tahansa. Jaoin lahjaideoita hieman hintaryhmiin, jotta seuraaminen olisi helpompaa.


1. Swavorski korvakorut 49€
4. Ted Baker meikkipussi 45€1.  Michael Kors Clutch 110€
3. Pandora rannekoru (Runko alkaen 25€, helat alkaen 15€)
4. Tommy Hilfiger kiilakorkosandaalit 89,95€

1. Polar Loop Crystal aktiivisuusranneke 160€
2. Michael Kors rannekello 315€
3. Balmuir villahuivi 219€
4. KitchenAid yleiskone 490€
1. Louis Vuitton Neverfull käsilaukku noin 1000€? (ei tarkkaa tietoa hinnasta)
2. iPhone 6S 64GB 829€
3. Romanttinen pitkä viikonloppu Pariisissa
4. Kohinoor timanttiriipus 1295€


------

Siitäpä muutamia vinkkejä jakoon. Itse olisin tosi tyytyväinen myös kaikkiin hemmotteluhoitoihin, joko sulhasen tai ammattilaisen tekemänä. Kaikki pienet ja suuremmat irtiotot arjesta saa myös minun ääneni: yö hotellissa, valmiiksi tehty aamupala, illallinen fine dining ravintolassa tai kylpyläloma Långvikiin! Niistä minä tykkäisin myös kovasti.


3 kommenttia:

 1. Kivoja ideoita! Me lahjoimme toisiamme sattumalta molemmat korulahjoilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käytetään molemmat tosi vähän koruja, mutta itse tykkäisin kovasti myös korulahjasta :)

   Poista
  2. Me käytetään molemmat tosi vähän koruja, mutta itse tykkäisin kovasti myös korulahjasta :)

   Poista