sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Harjoitus häämatka Barcelonassa osa 2

Näin marraskuun pakkasessa on ihana karata ajatuksissa hetkeksi takaisin toukokuun lopulle ja Barcelonan lämpöön.

Edellisessä Barcelona -postauksessa kerroin mm.majoituksestamme sekä yllätyksestä, jonka työkaverini olivat meille järjestäneet. Nyt ajattelin kertoa toisesta aktiviteetistä, joka tehtiin puhtaasti O:n toiveesta ja hänen tahdostaan.


Alkulomastamme näimme pieniä keltaisia autoja kulkevan letkassa pitkin Barcelonan katuja. O innostui noista miniautoista niin, että päätti selvittää mistä ne lähtevät ja miten sellaiselle reissulle pääsee. Itseäni lähinnä ahdisti ajatus Barcelonan liikenteen hidastamisesta letkassa. Ossi selvitti asiaa netistä ja saimme selville, että nuo kyseiset autot olivat Go car Tour -autoja ja niiden avulla pääsee kätevästi tutustumaan pakollisiin nähtävyyksiin vähän pidemmänkin matkan taaksi. Autoon mahtuu kaksi henkilöä ja sen navigaattoriin on piirretty muutama eri reitti, joita pitkin autolla ajetaan. Samalla auton kaiuttimista kuuluu kertomuksia nähtävyyksistä aina historiasta nykyaikaan. Kertoipa se välillä myös vitsejä ja otteita omasta rakkauselämästään.


Me valitsimme reitin, jossa pyörittiin Brcelonan keskustan alueen kautta Montjuic vuorelle kurkkaamaan olympiakylää sekä Montjuic vuoren linnaa. Auton pystyi välillä parkkeeraamaan ja jalkautumaan katselemaan maisemia tai piipahtamaan vaikka kahvilla. Meillä pari harhaan ajoa johti siihen, että emme ehtineet kovinkaan montaa kertaa pysöhtymään, mutta pari kertaa kuitenkin.

Mun mielestä ajelu oli ihan mielettömän pelottavaa ja hermoja raastavaa, koska kokoajan piti kytätä, että pysytäänkö reitillä ja kun harhauduttiin niin missä voi kääntyä yms. Lisäksi liikenteen seassa ajaminen tuollaisella pikkuisella vermeellä, joka kulku ehkä 40 km tunnissa oli aika horror! Mietin välillä, että näkevätköhän autoilijat edes meitä, kun oltiin niin matalalla. O taas oli ihan fiiliksissä ja osasi tässäkin asiassa olla todella paljon rauhallisempi kuin minä. Loppuviimein täytyy varmaan myöntää, että olihan se ihan kivaa ja erilaista. Homma sopi myös hyvin meidän ohjelmattomaan lomaamme, saatiin päivään jotain muutakin sisältöä kuin kävelyä ympäriinsä ja shoppailua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti