maanantai 29. helmikuuta 2016

Hääpainajaisia

Viimeisen vuoden ajan olen nähnyt ajoittain kevyitä hääpainajaisia, joissa milloin pikkarit näkyy puvusta läpi, viikkoa ennen häitä olen päättänyt leikata tukan siiliksi ja värjätä kirkkaanpunaiseksi tai taksi ei ole löytänyt kirkolle.

Eilen oli ihana päivä. Aamun aloitimme mahtavalla brunssilla Klaus K:ssa, jonka jälkeen siirryimme Stockkalle katsomaan muutamaa sisustusjuttua ja mulle häälaukkua. Ilta meni kainalokkain leffaa katsellen. Ennen nukkumaan menoa kärsin kovasta niska kivusta, joka siirtyi päähän. Olisiko siinä syy, että koko yö oli maustettu mitä erikoisimmilla hääpainajaisilla? Ensimmäisessä unessa kampaus ei pysynyt millään kiinni ja päätin lähteä sitä itse korjailemaan.. Lopputuloksena pää oli täynnä pinnejä, mutta nutturasta valui kokoajan suortuvia pois.

Toinen uni oli jo astetta kovempi. Siinä olin unohtanut hakea pukuni korjauksista ja hääpäivänä olin hakkaamassa ompelijan ovea itku silmässä. Kun sain puvun päälleni se oli väriltään ruskean ja vaaleanpunaisen väliltä, pituudelta puoleen väliin säärtä ja täysin muodoton! Olin unessa niin järkyttynyt, että kehuin pukua kauniiksi kunnes lähdin ompelijan luota ja paniikki iski. Heräsin ja muistin, etten ollut vastannut Ateljé Tuhkimotarinan Heidin viestiin, jossa pukuni nyt on muokkauksessa...

Viimeinen uni oli kuitenkin kaikista järkyttävin ja heräsinkin omaan itkuuni. Olimme viettäneet onnentäyteiset häät. O lähti käymään aamulla kaupassa ja hetken kuluttua puhelimeni soi. Rakas tuore aviomieheni oli kuollut tuon lyhyen hetken aikana. Suru uutisen jälkeen aloin hädissäni selata netin uutissivustoja, josta voisin saada vahvistuksen puhelulle,mitään löytämättä. Hetken kuluttua äitini tule huoneeseen ja romahdin täysin. Heräsin O:n herätyskelloon. Oli hyvä etten pyörtynyt helpotuksesta, että hän oli yhä vieressäni turvallisesti.

Pelkkä ajatus kumppanin menettämisestä saa veden nousemaan silmiin ja palan kurkkuun. Ehkä alitajunta haluaa kuitenkin hieman järkyttää välillä tämän kaiken hattaran keskellä, että muistaa keskittyä siihen kaikkein oleellisempaan. Keskittyä meihin!


lauantai 27. helmikuuta 2016

Budjettikatsaus

Budjetti voi aiheuttaa hikikarpaloita otsalle ja sen kartuttaminen tai siinä pysyminen voi olla todella vaikeaa. Erityisen vaikeaa siinä pysymiseen tekee se, ettei ole todellista kuvaa mitä asiat maksaa ennen kovaa kilpailutusta.



Meidän budjetti on rakennettu niin, että siitä näkee helposti ensimmäisen arvion ennen kilpailutuksia, sen jälkeen mahdolliset mutokset arvioon, vahvistetut hinnat ja maksetut asiat. Kaikista ostoksista on myös oma excelinsä, joka helpottaa myöhemmin mahdollisten tavaroiden jälleenmyyntiä. Välillä itkee verta, kun budjetti ylittyy ja välillä taas k*see hunajaa, kun kaksi nollaa luvun perässä muuttuukin yhdeksi. Tällä hetkellä näyttää siltä, että ihan ensimmäinen budjetti tullaan alittamaan varmasti ja muutos budjettikin hieman. Ihan kaikkia hintoja ei olla vielä vahvistettu, joten jännitys säilynee loppumetreille asti. Alla näätte "aiheittain" meidän budjetin ensimmäisen arvion ja tämänhetkisen tilanteen. Kirjoitan perään myös vahvistamattomat asiat.



Budjettia katsellessa voisi asettaa itselleen tavoitteeksi 12000€ alittamisen. Noin 100 euroa pitäisi olla helppo karsia. Toki voi myös olla, että yllättäviä kuluja on tulossa, kuten allekirjoittaneen häälaukku, jota ei pitänyt hankkia vaan käyttää jotain vanhaa. Niin se vaan mieli muuttuu, kun on mukavaa! Joitain asioitalähtenee myyntiin häiden jälkeen, joten tavallaan budjetti elää sinne asti..

Onko muut parit pysymässä budjetissa? Tuleeko alituksia tai tarkkaan harkittuja ylityksiä?

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Alle 4 kuukautta aikaa häihin, mitä pitää vielä tehdä?

Vastaus otsikkoon, en tiedä!

Häävalmistelut eivät ole liiemmin edenneet viimeaikoina. Hyviä ellei jopa loistavia ideoita pyörii edelleen  mielessä, mutta konkreettisiksi ne asiat eivät muutu, eivät sitten millään. Pahin pelkoni siitä, että häitä edeltävänä päivänä vielä sormet verillä näprätään alkaa tuntua realistiselta.

Nostetaan nyt kuitenkin kissa pöydälle ja kirjataan vähän tehtyjä ja tekemättömiä asioita ylös. Huutomerkit listassa tarkoittaa "Toimi pian!".




12-8 kuukautta ennen häitä:

budjetti
vieraslista
kirkko 
hääjuhlapaikka
pitopalvelu
hääyö
häämatka (Heti häiden jälkeinen matka varattu, toinen ei.)
bestman ja kaaso.
kuljetukset 
vieraiden majoittuminen
ruoka- ja juomamenu!!
kutsut (lähetytä vaille)
muut paperi tavarat, kuten paikka kortit, menukortit ja ohjelmat
istumajärjestys
morsiuspuku (muokkausta vaille)
sulhasen pukeutuminen!!
ohjelmarunko
kaasojen pukeutuminen!!
meikki ja kampaus (koemeikki ja -kampaus varaamatta)
vihkisormus ja kihlojen kiillotus
avioehto!!
valokuvaus
bändi
vihkimistilaisuuden esiintyjä!!


Kuusi kuukautta ennen häitä

koristeet
sisääntulo- ja poistumismarssi!!
häälahjatoivelista
häävalssi!!
kakku
tanssikurssin varaus
Teuvon hoitaja!!

Neljä kuukautta ennen häitä

esteidentutkinta 
kukkien suunnittelu ja varaus
hääpalaveri avustajien kanssa
vieraslahjat tilaus+askartelu
huomenlahjat

1-2 kuukautta ennen häitä

tapaaminen avustajien kanssa (hääpäivän kulku)
varmistetaan kaikki varatut palvelut
hankitaan vieraskirja häihin!!
vuokrataan polaroid kamera?
suunnitellaan vessakorit

Kuukausi ennen häitä

koekampaus ja -meikki
lopullinen istumajärjetys
juomien hankinta
tanssikurssi


Kahta viikkoa ennen häitä

kosmetologi ja kampaaja
laaditaan lista tavaroista, jotka kuljetetaan juhlapaikalle ja sieltä pois
viimeiset somisteet kuntoon


Viikko ennen häitä

kirkkoharjoitus
hääohjelman kertaus
nimenmuutos vihkijälle
pakkaus hotellille
sulhasen parturi


Hääpäivänä

ruokailut aamulla
kukkien nouto
juhlapaikan koristelut




Aikapaljon on siis tekemättä, mutta paljon on myös saatu tehtyä.. Olen aika varma, että listasta myös puuttuu asioita, mutta tärkeimmät ovat kuitenkin jo hoidossa. Tiistaina vien puvun Ateljé Tuhkimotarinaan muutoksiavarten. Jännittää jo kovasti! Laittelen viikon aikana myös budjettikatsauksen tänne. Nyt näyttää siltä, että voitaisiin jopa alittaa budjetti :)






torstai 4. helmikuuta 2016

Vihreyttä ja vehreyttä

Mä oon taas rakastunut! Tällä kertaa rakkauden kohteena ei ole Pad Thai, spänksit tai berliininmunkki vaan Eucalyptyksen oksat! Olin huomaamattani kerännyt pinterest kansiooni kuvia, joissa on Eucalyptyksen lehtiä näkyvillä. Viikonloppuna kukkakauppaan hyökätessäni näin noita oksia ja niitä oli pakko poistaa mukaan. Kaksi isoa oksaa maksoi vain 6€! Oksista lähtee mielettömän hyvä tuoksu ja ne näyttävät todella upeilta hieman harmahtavan pintansa takia.



Kokeilin asetella oksat pöydälle muhkeasti ja asetella sekaan kukkia maljakoissa sekä kynttilät siinä muodossa, kun ne tulisivat pöytiin. Keväällä alkaa vihertää ja vehertää, joten mielestäni oksat tai jokin vihreä köynnös sopisi loistavasti pöydän koristeeksi. Omassa testissäni koin oksia olevan hieman liikaa, kun ajattelee, että pöytiin tulee vielä viinipullot, vesipullot, ohjelma/menu -lappuset yms. tulpehööri.



Kokeilin sitoa oksista köynnöstä, mutta mielenkiinto loppui hieman kesken ja liitoskohdat eivät tulleet ihan sen näköiseksi kuin olisi pitänyt. Tässä versiossa vihreyttä on mielestäni ihan tarpeeksi, mutta asettelun kanssa on vähän parantamisen varaa.




Mitäs tykkäätte? Miten muut meinaavat kukittaa pöydät?

tiistai 2. helmikuuta 2016

Tyttöjen askartelupäivä

Sunnuntaina houkuttelin rakkaat ystäväni meille brunssille ja askartelemaan hääjuttuja. Oli super ihanaa, kun sai kuulumisten vaihdon, hyvän ruuan ja naurun merkeissä vietyä häävalmisteluja pikkasen eteenpäin. Tehtävälistalla oli tehtävälistan päivittäminen, macaron-rasioiden kokoaminen, pöytänumeroiden maalaaminen ja glitteröinti sekä kutsukuorien kirjoittaminen.



Kaikki muut asiat saatiin tehtyä paitsi kuoret. Onneksi ihan hirveä kiirus ei niillä ole, koska kutsut on tarkoitus lähettää ensikuun vaihteessa. Erityisen mielenkiintoista hommasta teki se, ettei olla hirveen innokkaita askartelijoita ja hommia hoidettiin semi suurpiirteisesti "ei se oo niin justiinsa" -asenteella. Täydellistä, jos tää ei aiheuta ressii niin ei ehkä mikään?

Kirjaimet maalaattiin ensin kultaisella plus colour -maalilla ja sen jälkeen ne glitteröitiin. Glitterin alle laitettiin decoupe -lakkaa ja kuivumisen jälkeen päälle suihkuteltiin vielä spraylakkaa. Helevetin ärsyttävää hommaa, mutta lopputulokseen olen todi tyytyväinen! Saa nyt nähdä tuleeko kirjaimet tikkujen päähän vai laitetaanko ne pystyyn pöydille.




Macaron -rasiat kasattiin ja niiden pohjalle leikattiin sopivan kokoiset "tissue paper" palaset. Mama keksi taitella paperit pohjalle, jollon ne eivät sähköisty ja lentele ympäri rasiaa. Lisäksi rasioiden ympärille tulevat pitsit leikattiin valmiiksi oikeaan kokoon, jotta rasioiden kokoaminen ennen h-hetkeä olisi mahdollisimman nopeaa.




Kokeilin sunnuntaina ennen brunssia pöytäkoristeluja taasen. Niistä myödemmin loppuviikosta :)